Frappe

Bardziej orzeźwiające niż oranżada, lżejsze niż smoothie i łagodniejsze niż lemoniada. Fappe będzie gwiazdą tego sezonu. Gdy słońce grzeje co mogłoby być lepsze od frappe by ugasić pragnienie? Historia tego koktajlu ma swoje początki w XX wiecznej Grecji, gdzie początkowo składał się on tylko z blendowanego mleka z lodem. Lodowa świeżość, która urozmaici dzień i przyniesie orzeźwienie dla podniebienia!

PINEAPPLE COCONUT FRAPPÉ

• 15 ml Płynnej Bazy MONIN Vanilla
• 30 ml Puree MONIN Pineapple
• 120 ml mleka kokosowego

Wlej wszystkie składniki do blendera z lodem. Blenduj aż do uzyskania jednolitej konsystencji (ok. 30 sekund). Przelej wszystko do dużego szkła i udekoruj bitą śmietaną, prażonymi migdałami i suszonym ananasem.

 

Wskazówka do receptury

Wegańską lub bez laktozy alternatywą dla krowiego mleka mogą być np. mlekosojowe, migdałowe lub kokosowe.

Wskazówka komunikacyjna

Wzbogać dekorację dodatkami, na widok których ślinka cieknie, aby kusić gości. Inspiruj się swoimi ulubionymi deserami i stwórz własną odmianę frappe: np. z dodatkiem Apple Pie, Salted Caramel, Macaron

Przepisy i inspiracje

Letnie przepisy i inspiracje z MONIN:

-> Program MONIN Lato 2018

Więcej o frappe:

-> Krok Po Kroku MONIN Smoothie, Frappe and Milkshakes