Przepisy z Puree MONIN Burak i Marchew

Rodzina Puree MONIN poszerza się o smaki warzywne!  Oto Puree MONIN Burak oraz Puree MONIN Marchew– dwa nowe smaki, które idealnie wpisują się w trend wegański i zwiększają możliwości tworzenia koktajli o wyjątkowym smaku, zapachu oraz kolorze. Prezentujemy przepisy na koktajle alkoholowe oraz bezalkoholowe, które nie tylko zaskoczą, ale również zainspirują!

Receptury z Puree MONIN Burak

Beetroot & Raspberry Smoothie

• 30 ml Puree MONIN Beetroot (Burak)
• 2 listki bazylii
• 5 sztuk malin 
• 100 ml soku jabłkowego

Wlej składniki do blendera z kostkami lodu. Blenduj aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelej do szkła i udekoruj

Beetroot Hazelnut Cider

• 15 ml Puree MONIN Beetroot (Burak)
• 10 ml syropu MONIN Hazelnut (Orzech Laskowy)
• Uzupełnienie: cydr

 

Wlej składniki do szkła z lodem i wymieszaj.

Beetroot Latte

• 30 ml Puree MONIN Beetroot (Burak)
• 200 ml mleka kokosowego

 

Wlej puree do szklanki lub kubka. Spień mleko kokosowe i wlej do naczynia. Wymieszaj i podaj.

RED BOOST

• 30 ml Puree MONIN Beetroot (Burak)
• 200 ml soku żurawinowego

 

Wklej do szkła z lodem. Wymieszaj i podaj.

Beetroot Negroni

• 15 ml Puree MONIN Beetroot (Burak)
• 30 ml gentiane aperitive
• 30 ml wytrawnego wermutu
• 30 ml ginu

Wlej składniki do szklanicy barmańskiej z lodem. Wymieszaj by schłodzić napój. Następnie odcedzając przelej do szkła i udekoruj.

Beetroot Bloody Mary

• 30 ml Puree MONIN Beetroot (Burak)
• 15 ml koncentratu MONIN Rantcho
• 40 ml wódki
• 200 ml soku pomidorowego
• Szczypta soli selerowej
• 2 krople sosu Worcestershire®
• 2 krople Tabasco®

Całość przelewaj kilka razy z jednej szklanki do drugiej i podaj.

 

Receptury z Puree MONIN Marchew

Carrot Mango Smoothie

• 45 ml Puree MONIN Carrot (Marchew)
• 90 ml soku z mango
• 10 ml soku z limonki

Wlej składniki do blendera z lodem i miksuj aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

Homemade Juice

• 45 ml Puree MONIN Carrot (Marchew)
• 200 ml soku pomarańczowego
• 20 ml soku z cytryny

Wlej składniki do shakera wypełnionego lodem i wstrząśnij. Odcedzając przelej do szkła wypełnionego lodem i podaj.

Hippy Hipster

• 20 ml Puree MONIN Carrot (Marchew)
• 10 ml syropu MONIN Pumpkin Spice
• 40 ml ginu
• 20 ml Italian bitter
• 20 ml soku z limonki
• 20 ml wody po ciecierzycy

Wstrząśnij wszystkie składniki z lodem w shakerze. Odcedzając przelej do szkła wypełnionego lodem i podaj.

Carrot Cake Frappe

• 30 ml Puree MONIN Carrot (Marchew)
• 10 ml syropu MONIN Speculoos
• 1 miarka bazy MONIN Wanilia
• 120 ml mleka

Wlej składniki do blendera i wsyp lód. Miksuj aż do uzyskania jednolitej konsystencji, przelej do szkła i podaj.

Carrot Basil Mocktail

• 30 ml Puree MONIN Carrot (Marchew)
• 10 ml syropu MONIN Bazylia
• 40 ml świeżego soku z grejpfruta
• 40 ml naparu z zielonej herbaty oraz hibiskusa
• Szczypta pieprzu syczuańskiego

Wstrząśnij w shakerze wszystkie składniki bez lodu. Wsyp lód i wstrząśnij by schłodzić napój. Odcedzając przelej do szkła z lodem i podaj.

CARROT MULE

• 30 ml Puree MONIN Carrot (Marchew)
• 15 ml koncentratu MONIN Lime Rantcho
• 40 ml wódki
• Uzupełnienie: piwo imbirowe

Wlej składniki do naczynia z lodem. Wymieszaj, udekoruj i podaj.