MONINPOLSKA

Letnie przepisy i inspiracje

Letnie przepisy i inspiracje

W miarę jak zaczyna być coraz cieplej i nadchodzi lato, zamieniamy gorące napoje na zimne, lekkie, owocowe takie jak: koktajle, lemoniady, ice tea. W tym programie (link) przedstawiamy wyjątkowy wybór najfajniejszych koncepcji napojów letnich i trendy smakowe w sezonie. Program MONIN Letni 2017 jest odpowiedzią na oczekiwania klientów.

Sprawdź: Program MONIN Letni 2017

Przegląd letnich trendów 2017

 

Szprycer. Klasyka w szkle

Szprycer to napój, który będzie zauważalny w to lato, jego pomarańczowy lub czerwony kolor pojawi się w najbardziej stylowych barach. Oryginalny z Niemiec, szprycer to słodka, musująca mieszanka białego wina i wody sodowej. Nowa odsłona szprycera pochodzi z Wenecji, we Włoszech podawany jest jako odświeżający i gaszący pragnienie aperitif.

 

 

Moscow Mule. Drink z piwem imbirowym

Drink Moskwa Mule to prosta mieszanka wódki, soku z limonki i piwa imbirowego, podawanego w miedzianym kubku i udekorowanym plasterkami ogórka, limonki czy ananasa co czyni go doskonałym letnim napojem. Drink wymyślony został w1940 roku przez Johna Martina, amerykańskiego importera, który nabył destylarnię Smirnoff i Jack Morgan, właściciela słynnego pubu Cock n ‘Bull na Sunset Strip w Hollywood, jego popularność wzrosła dzięki poparciu gwiazd Hollywood, takich jak Woody Allen. Obecnie promowany przez Oprah Winfrey, która ogłosiła że jest jej ulubionym napojem.

 

Chłodne napoje gazowane

Chłodne napoje gazowane łączą w sobie kawę i wodę gazowaną, dając wysokiej klasy ciekawy napój. Naturalnie słodszy ze względu na niższą kwasowość, unikalny profil kawy parzonej na zimno jest wynikiem procesu w którym grubo zmielone ziarna poddawane są procesowi nasączania w zimnej wodzie przez dłuższy okres, a następnie filtrowane. Uzyskany koncentrat kawy jest smaczny, gdy rozcieńcza się go dodatkowo wodą (gazowaną) sodową, uzyskany wywar kawowy można dostosować do indywidualnych potrzeb.

 

Freakshakes. Miksuj razem!

Dwa lata temu Patissez, mała kawiarnia w Canberra w Australii, wymyśliła «Freakshakes». Teraz ultra-kreatywny Freakshake stał się w błyskawicznym tempie popularny. Dla niewtajemniczonych, freakshake to inaczej milkshake pokryty kremem, sosami, z kawałeczkami ciasta oraz słodkimi posypkami i owocami. Celem freakshake jest nietuzinkowy wygląd: pociągająca kolorowa słodycz, zachęcająca w pierwszej kolejności do zjedzenia dodatków w drugiej do rozkoszowania się smakiem chłodzącego napoju.

 

Więcej o trendach, receptury i inspiracje:
Program MONIN Letni 2017

 

Brak przypisanych tagów do tego posta.