Rodzina Puree MONIN poszerza się o smaki warzywne! Oto Puree MONIN Burak oraz Puree MONIN Marchew– dwa nowe smaki, które idealnie wpisują się w trend wegański i zwiększają możliwości tworzenia koktajli o wyjątkowym smaku, zapachu oraz kolorze. Prezentujemy przepisy na koktajle alkoholowe oraz bezalkoholowe, które nie tylko zaskoczą, ale również zainspirują!
Receptury z Puree MONIN Burak
Beetroot & Raspberry Smoothie
• 30 ml Puree MONIN Beetroot (Burak)
• 2 listki bazylii
• 5 sztuk malin
• 100 ml soku jabłkowego
Wlej składniki do blendera z kostkami lodu. Blenduj aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelej do szkła i udekoruj
Beetroot Hazelnut Cider
• 15 ml Puree MONIN Beetroot (Burak)
• 10 ml syropu MONIN Hazelnut (Orzech Laskowy)
• Uzupełnienie: cydr
Wlej składniki do szkła z lodem i wymieszaj.
Beetroot Latte
• 30 ml Puree MONIN Beetroot (Burak)
• 200 ml mleka kokosowego
Wlej puree do szklanki lub kubka. Spień mleko kokosowe i wlej do naczynia. Wymieszaj i podaj.
RED BOOST
• 30 ml Puree MONIN Beetroot (Burak)
• 200 ml soku żurawinowego
Wklej do szkła z lodem. Wymieszaj i podaj.
Beetroot Negroni
• 15 ml Puree MONIN Beetroot (Burak)
• 30 ml gentiane aperitive
• 30 ml wytrawnego wermutu
• 30 ml ginu
Wlej składniki do szklanicy barmańskiej z lodem. Wymieszaj by schłodzić napój. Następnie odcedzając przelej do szkła i udekoruj.
Beetroot Bloody Mary
• 30 ml Puree MONIN Beetroot (Burak)
• 15 ml koncentratu MONIN Rantcho
• 40 ml wódki
• 200 ml soku pomidorowego
• Szczypta soli selerowej
• 2 krople sosu Worcestershire®
• 2 krople Tabasco®
Całość przelewaj kilka razy z jednej szklanki do drugiej i podaj.
Receptury z Puree MONIN Marchew
Carrot Mango Smoothie
• 45 ml Puree MONIN Carrot (Marchew)
• 90 ml soku z mango
• 10 ml soku z limonki
Wlej składniki do blendera z lodem i miksuj aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Homemade Juice
• 45 ml Puree MONIN Carrot (Marchew)
• 200 ml soku pomarańczowego
• 20 ml soku z cytryny
Wlej składniki do shakera wypełnionego lodem i wstrząśnij. Odcedzając przelej do szkła wypełnionego lodem i podaj.
Hippy Hipster
• 20 ml Puree MONIN Carrot (Marchew)
• 10 ml syropu MONIN Pumpkin Spice
• 40 ml ginu
• 20 ml Italian bitter
• 20 ml soku z limonki
• 20 ml wody po ciecierzycy
Wstrząśnij wszystkie składniki z lodem w shakerze. Odcedzając przelej do szkła wypełnionego lodem i podaj.
Carrot Cake Frappe
• 30 ml Puree MONIN Carrot (Marchew)
• 10 ml syropu MONIN Speculoos
• 1 miarka bazy MONIN Wanilia
• 120 ml mleka
Wlej składniki do blendera i wsyp lód. Miksuj aż do uzyskania jednolitej konsystencji, przelej do szkła i podaj.
Carrot Basil Mocktail
• 30 ml Puree MONIN Carrot (Marchew)
• 10 ml syropu MONIN Bazylia
• 40 ml świeżego soku z grejpfruta
• 40 ml naparu z zielonej herbaty oraz hibiskusa
• Szczypta pieprzu syczuańskiego
Wstrząśnij w shakerze wszystkie składniki bez lodu. Wsyp lód i wstrząśnij by schłodzić napój. Odcedzając przelej do szkła z lodem i podaj.
CARROT MULE
• 30 ml Puree MONIN Carrot (Marchew)
• 15 ml koncentratu MONIN Lime Rantcho
• 40 ml wódki
• Uzupełnienie: piwo imbirowe
Wlej składniki do naczynia z lodem. Wymieszaj, udekoruj i podaj.