Puree MONIN Gruszkowe

Williams Pear, czyli grusza ‚Bonkreta Williamsa’ jest obecnie najpopularniejszą odmianą gruszki na świecie. Charakteryzuje się soczystym i delikatnym miąższem. Puree MONIN Grukszkowe tworzone jest z starannie wyselekcjonowanych dojrzałych owoców, aby uchwycić to, co najcenniejsze w smaku i teksturze. Bogaty aromat słodkiej gruszki i jej lekko ziarnista konsystencja to idealne akcenty, które wzbogacą lemoniadę, frappe, orzeźwiające i blendowane koktajle jak smoothie lub różnego rodzaju desery.

HOT CHOCOLATE AND PEAR

• 20ml puree MONIN Williams Pear
• 2 miarki bazy MONIN Chocolate
• 150ml mleka

Wlej całość do kubka do spieniania mleka. Podgrzej wszystko steamerem aż do uzyskania jednolitej konsystencji i przelej do szklanki. Udekoruj bitą śmietaną.

Pear & Tarragon Fizz

• 20ml puree MONIN Williams Pear
• 10ml syropu MONIN Tarragon
• 30ml soku ze świeżej cytryny
• 40ml ginu
• woda gazowana

Wlej wszystkie składniki – oprócz wody gazowanej – do shakera i całość uzupełnij lodem. Energicznie wstrząśnij i przecedź do wysokiej szklanki z lodem.

Pear Vodka Sour

• 20ml puree MONIN Williams Pear
• 20ml soku ze świeżej cytryny
• 40ml wódki
• 2 krople Angostura Bitters

Wlej wszystkie składniki do shakera i całość uzupełnij lodem. Energicznie wstrząśnij i przecedź do schłodzonej szklanki koktajlowej.

Pear & Wild Strawberry Cooler

• 20ml puree MONIN Williams Pear
• 10ml syropu MONIN Wild Strawberry
• 20ml soku ze świeżej cytryny
• 40ml ginu
• 60ml soku jabłkowego

Wlej wszystkie składniki do shakera i całość uzupełnij lodem. Energicznie wstrząsaj przez ok. 8 sekund. Przecedź do schłodzonej szklanki koktajlowej.

Pear Smoothie

• 30ml puree MONIN Williams Pear
• 15ml bazy MONIN Vanilla
• 120ml wody niegazowanej

Wlej wszystkie składniki do blendera i uzupełnij kostkami lodu. Blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelej wszystko do wysokiej szklanki. Udekoruj kawałkiem gruszki.

Pear & Cinnamon Hot Tea

• 20ml puree MONIN Williams Pear
• 5ml syropu MONIN Cinnamon
• 1 torebka herbaty
• wrzątek

Do kubka z wrzątkiem włóż torebkę herbaty. Zaparzaj przez min. 3 minuty. Do gotowej herbaty wlej pozostałe składniki. Udekoruj plastrami gruszki.

Pear & Cucumber Lemonade

• 20ml puree MONIN Williams Pear
• 10ml syropu MONIN Cucumber
• 30ml soku ze świeżej cytryny
• woda gazowana

Wlej wszystkie składniki do szklanki uzupełnionej lodem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Udekoruj plasterkiem z cytryny, gruszki lub ogórka.

Zobacz broszurę PDF z recepturami: