Syrop MONIN Peanut Cookie

Syrop Peanut Cookie to idealne połączenie smaku orzecha arachidowego i pysznego ciasteczka czekoladowego. Ten oryginalny syrop zabierze cię w podróż nie tylko po świecie klasycznych gorących napojów takich jak latte, cappuccino i gorąca czekolada, ale również do królestwa koktajli. Jest to kompozycja naturalnych aromatów w pełni pozbawiona alergenów, która odzwierciedla smak ciasteczek orzechowych.

 

Old Fashioned Peanut Cookie

• 15 ml syropu MONIN Peanut Cookie
• 50 ml bourbonu
• 3 krople Angostura Bitters
• Skórka z pomarańczy

Szklankę wypełnij kostkami lodu i wlej składniki według zamieszczonej kolejności. Zamieszaj. Można udekorować skórką pomarańczy.

 

Peanut Cookie Flip

• 20 ml syropu MONIN Peanut Cookie
• 40 ml koniaku
• 20 ml śmietanki
• 1 jajko

Wymieszaj składniki w shakerze bez lodu. Następnie wsyp lód i ponownie zamieszaj by schłodzić koktajl. Przelej przez sitko do schłodzonego kieliszka.

 

Peanut Cookie Hot Buttered Rum

• 15 ml syropu MONIN Peanut Cookie
• 40 ml rumu
• 3 krople Angostura Bitters
• 100 ml gorącej wody
• 10 g solonego masła
• 1 szczypta cynamonu

Wymieszaj wszystkie składniki razem i podgrzej. Przelej do szkła lub kubka. Można ozdobić laską cynamonu lub suszonym owocem.

 

Peanut Cookie Espresso Martini

• 20 ml syropu MONIN Peanut Cookie
• 50 ml wódki
• 1 podwójne espresso

Wlej w kolejności składniki do shakera, wsyp kostki lodu i energicznie wymieszaj. Całość przelej do kieliszka koktajlowego. Udekoruj i podaj.

 

Latte Cookie Cacahuète

• 15 ml syropu MONIN Peanut Cookie
• 15 ml sosu MONIN Dark Chocolate
• 1 miarka bazy płynnej MONIN Vanilla
• 120 ml mleka

Wszystkie składniki wlej do pojemnika blendera, wsyp kostki lodu. Blenduj przez 20-30 sekund. Całość przelej do szklanki którą możesz ozdobić sosem czekoladowym MONIN. Można dodać bitą śmietanę. Dla najlepszej jakości blendowania rekomendujemy blendery barowe Vitamix.

 

Peanut Cookie Latte

• 20 ml syropu MONIN Peanut Cookie
• 1 podwójne espresso
• 150 ml mleka

Do wysokiej szklanki wlej syrop, następnie szklankę uzupełnij spienionym mlekiem i na koniec dodaj świeżo zaparzone espresso. Można udekorować bitą śmietaną.

 

Peanut Cookie Hot Chocolate

• 15 ml syropu MONIN Peanut Cookie
• 1 miarka (30g) bazy MONIN Chocolate
• 150 ml mleka

Mleko wraz z bazą podgrzej na steamerze od ekspresu. Do szklanki wlej syrop i podgrzaną czekoladę, całość zamieszaj. Można udekorować bitą śmietaną.

Pobierz receptury w PDF: