MONINPOLSKA

Zimowe lemoniady na gorąco

Zimowe lemoniady na gorąco

Czy wiecie, że lemoniady w wersji na gorąco wspaniale smakują i rozgrzewają? Jest to doskonała alternatywa dla herbat zimowych. Można dowolnie wybrać swój smak i stworzyć ulubiony napój, ale w jeszcze smaczniejszej odsłonie. Lemoniady to doskonały koncept całoroczny! To pyszna słodko-kwaśna mieszanka smaków na orzeźwienie w wersji na zimno, ale też na rozgrzanie w wersji na gorąco. Można znaleźć wiele wariantów wariantów smakowych. Zaczynając od klasycznych cytrynowych, cytrusowych, po gruszkowe, jabłkowe i wiele innych.

Podstawą do przygotowania herbat zimowych czy lemoniad zimowych jest dobór wysokiej jakości produktów i syropów. Skład produktów MONIN ma naturalne pochodzenie, opierają się o prawdziwe soki owocowe, naturalne barwniki i aromaty co sprawia, że przygotowane napoje, herbaty i lemoniady zimowe mają bogaty smak natury. Pora na konkrety bo przygotowaliśmy dla Ciebie pyszne przepisy na napoje zimowe, przy których nie można przejść obojętnie!

Receptury

Lemoniada Spiced Red Berry

pojemność szkła 300- 330 ml
10 ml syropu MONIN Winterspice (syropu zimowego)
10 ml syropu MONIN Spiced Red Berry (syropu pikatne czerwone owoce leśne)
10 ml syropu MONIN Cloudy Lemonade Base (bazy lemoniadowej)
250 ml gorącej wody (wrzątku)
opcjonalnie 50ml soku porzeczkowego

Podstawą tej lemoniady jest słodko-kwaśny smak bazy lemoniadowej MONIN. W połączeniu z syropem zimowym Winter Spice, o jasno-bursztynowej barwie z aromatem imbiru, goździków i cynamonu oraz ze smakiem pikantnych owoców leśnych, takich jak jagoda, żurawina, czarny bez, maliny buduje ciekawie owocowy, słodko-kwaśny, rozgrzewający smak. Jest to coś nowego, smakuje domowo i nowatorsko. Dodatkowo syropy posłużą Ci nie tylko do lemoniady, są świetną bazą do koktajli, kaw, grzanych win i herbat.

Zimowy czas

10 ml Cloudy Lemonade Base (baza lemoniadowa)
10 ml puree MONIN Pear (puree gruszkowe)
10 ml syrop MONIN Spicy Pumpkin (syrop ostra dynia)
250 ml wody
50 ml soku jabłkowego


“Bonkreta Williamsa” to najpopularniejsza odmianą gruszki na świecie. Wykorzystaliśmy jej owoce w puree MONIN Pear. Dodatek ten zapewnia Twojej lemoniadzie akcenty dojrzałej i słodkiej gruszki, a połączona z dyniowym syropem korzennym MONIN, które składa się z naturalnych aromatów dyni, cynamonu i goździków tworzy bukiet rozgrzewającego słodko-kwaśno-gruszkowy smaku. Brzmi ciekawie prawda? Co więcej wymienione smaki możesz użyć do wielu innych aplikacji. Puree świetnie pasuje do frappe, koktajli, smoothie i deserów, a syrop dyniowy do przygotowania gorącej czekolady, latte, czy herbaty.

Lemoniada mandarynkowa

10 ml puree MONIN Tangerine (puree mandarynkowe)
10 ml syropu MONIN Apple Pie (syrop szarlotkowy)
10 ml Cloudy Lemonade Base (bazy lemoniadowej)
250 ml gorącej wody (wrzątku)
opcjonalnie 50 ml soku jabłkowego np. tłoczonego

Jak to smakuje? Mandarynka ma słodki i soczysty aromat owoców dojrzewających w promieniach słońca, dodaje lemoniadzie egzotyczny słodko-cytrusowy aromat, a w połączeniu z aromatycznym syropem szarlotkowym, który jest kombinacją jabłek sezonowych i aromatu ciasta szarlotkowego dodaje głębi i bogactwa smaku. Puree Tangerine poza tym jest świetnym dodatkiem do koktajli, smoothie, frappe i mrożonymi herbat. Z kolei syrop Apple Pie to świetny dodatek do herbat, koktajli deserowych, a także deserów i ciast.

Brak przypisanych tagów do tego posta.